Pages

Tuesday, October 20, 2009

Hey Anonymous!

Oh wow,B&B's got its first hater ;)I am in a positive mood today,so to Mr/Ms Anonymous i hope you are happy that i am announcing your comment to the world.

Oh yeah,my English is not perfect,i know that,but at least i am not shy to try and make mistakes right? I am sorry if i "insult" you because i am not very good in English like you kan?

Melayu memang boleh,tapi akan jadi tak boleh,kalau asyik bersifat dengki sesama sendiri kan?

Good luck to you too Anonymous! ;)

24 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

aiyoh!! annoying gile arr itu olang
takpe awak...abaikan...
saya pun Eng broken gak...
broken2 pun saya dpt gak keje ngan international company, yg menggunakan Eng dalam communication
chaiyok! abaikan aje org sebegitu

Diyana Di said...

bengongg org mcm ni, fuckers

ai_is said...

ah, who cares, i selalu pakai tulis jer, kadang2 kite saje brokenkan sebab rase klaka n catchy. no need to b that sarcastic la, malas nak layan org macam tu, menegur n mase yang sama memalukan. nak tegur tu tegur la dengan ikhlas

ungu violet said...

bahasa dia pun bukannya bagus mana..

nad nazira said...

saye pun broken english..seram plak ade org yg menghentam org lain macam nie...tgk sket blog die..terer sangat ke english die..

yunayuni said...

ada jugak kan orang macam ni..huhu.

nad,anonymous was too afraid dia tak tinggalkan pun belog dia apa..heheh.ingatkan nak jugak visit..

ctfza said...

ini macam olang pun ada ka? haiyaa.. setuju ngan yunayuni.. kalau betul cik anonymus ni berani , pejuang "languages" nama tak tinggalkan nama n link? hulaaa..

even if english kt broken pun, tak kisah la.. at least kt tak takut, still boley communicate dgn orang..

i knew few people yang grammar - in writing - memang superb! tapi bila cakap hampeh.. sebab tak ada self-confidence..

dengki apa la anonymous nih..

CINDELLYNA said...

omg.....this anoymous is soooo annoying!!!~

what a sacredy cat coz takut nk tinggalkan link...ish2..

sitijamilahazmi said...

omg omg.hi yuni.im ur silent reader tau.i love reading ur bloh hunn! ;)

anyway,babiiiiiiiiii gile orang tu ok haha sorry i carut.mcm english dia sedap je wtf right?jgn layan anon bangang mcm ituuuu.

if d english is damn perfect, she or he wouldnt go blabbing like a moron mcm tu.d english doesnt sound dat good either pun haha.

keep writing yuni!

Qis said...

bila baca comment tu, i feel this anon sbnrnya ada personal problem dgn u... mgkin dia x puas ati kat mana2 atau mgkin jelles dgn u, tp xde point nak hentam... (maybe u're too nice to be assaulted). so, bahasa dijadikan alasan.

yes, anon, u didnt sound like u're expert in english either. xbaik komen2 org camni tau. beribu2 blog org melayu tulis broken english. itu hak peribadi. secara peribadi, saya malu dgn bahasa anda. budi bahasa maksud saya ;)

Fathiyah said...

awak,ignore je.

anak ayam said...

just browsing around...checking others' blogs...wowww....even if u speak/write proper english, u still dont have the right to talk to others like that...anyway, just abaikan je laa orang2 mcm ni...english dia pun tunggang-langgang...

yunayuni said...

thanks for the support and comments people ;)

yeah,orang2 macam ni kita abaikan aje~

Nurulhuda|Adlie said...

ayuna ayuni!

eh what la org ni.. (camne bahasa i? ok tak? hehe.. alah i believe kalau betulah kan dia ikhlas dia kene la komen blog i jugak n blog2 yang ada di dalam dunia ni yang cakap lintang pukang bak kata dia, i sangat menyedari yg i menggunakan bahasa rojak, but who cares..

one thing la, when it comes to formal occasion ke corporate meeting ke writing a report ke ofcos kita jaga all the grammar and such, but for blog, mmg la tak sesuai wei..

im waiting, miss or mr anon, sila la comment blog i pulak... sure dia duk tunggu org komen2 kat blog u..

hidden motives sungguh..

anil lutaze said...

WTH....hahahahahaha...ni msti bosan x dak koje ni...byk jgk rakan2 yg dpt nota singgah dr mrk2 ni...cuak jgk..bile lah turn i plak..heheh

xpe...mknenye dia prihatin kt awak..xpe2..maknanya..awak glemer di sisi dia..kan?....haehehehe

Intan said...

omg beb..i cannot believe ada org tulis comment ini..speechless aku tgk..aiyooo malas nak comment..papepn i love ur writing and idea to the bits..dari dulu2 decorate kelas ataupn buat nota smpai laa skrg..so keep on writing and bagi idea..love ya beb!

Sha Pattinson said...

OMG ..tak sangka kan ada juga juga yg jeles ..buat bodo jerk ..tu mmg takda kejalah tue..you just continue your writting ..suka sangat ..jgn serik okay!! tunjukkan kat dia yg you tak heran dgn omong2 kosong dia tu ..ignore jerk ..
tak sabar nak tengok your idea-idea yang lain ..keep it up kay!!

Brain Cell Killa said...

Pergh.. No worries Yuni. I is good in English. I can taughted you how is to spoke or written in English! No needed to watching "Mind Your Language" also. Free tuition me is provided! You knowing how to calling me, is not?

BuTtErFlyInFraMe said...

how dasyat dia ni. sungguh berani nak komen tulisan bahasa kita. blog kita, kita punya suka lah. kalau betul dia nk tegur kita supaya jadi bagus in english, cakap la elok2, tegur apa yg kurang. ini tak..main hemtam jee becakap, mcm die bagus sgt. sekurang-kurangnya kita cuba untuk improve diri kita kan walaupun bahasa tu rojak. haihhh hangin jeee kat anon ni..

die sorang je dengki n tak suka blog u, org lain ok je... :)

hafizshinchan said...

Typical so called orang putih celup made in Malaysia...

Orang-orang macam ni yang menyebabkan budak-budak segan nak skeping English...bukak mulut sikit, da kena komen. tulis blog dalam English sikit, da kena komen.

Kita berada dalam masyarakat yang tidak menggalakkan budaya berani mencuba, dan membuat kesilapan.

We have to make a mistake, and learn from that...

Merisik Gallery said...

baru terbaca entry nih..well kita kan sekolah kebangsaan..tu pasal campur2..kan kan??1 malaysia la kata...huhuh...abaikan orang gilak nih..

Anis said...

my God~ perluke komen mcm tu~ ngeng btol org nih~ huhuhuhu.
br bace blog ko... jus settled a big job kat ofis n today baru leh go back to blog hopping~ blog writing pon dh terbantut sekian lame~ :P

jom tgk muvi kat cine baru ECM~! hikhik

Ted said...

ala, kalau tak cube mana tahu betol ke idak kan? Elok je org broken2 tapi keje sampai oversea. Tak gitu? Kita bukan beranak jdi mat salleh, depa pun tunggang langgang gak..hurm

Macam mana melayu nak naikkan melayu, blom pepe dah kene hentam. Blaja bahasa surga la wei anonymous.

tetiba emo~

Zahra Ashiqin said...

yuna, org mcm tu berlagak pandai je.x betul punye org!

itula org melayu, mcm mane tak berjaya mcm bangsa lain,klu asyik nak menjatuhkan bangsa sendiri.

kita belajar dr kesalahan,maksudnya kita berani dan yakin.

x phm la ade jgk org mcm tu..aiyo, ello anonymous, ko ckp tu fikir dulu sebelum sebelum bertindak..aiyo!

Related Posts with Thumbnails